21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco: kinnisvara langemine pidurdub

Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud hindaja Eve Murumaa kirjutab peagi avaldatavas firma turuülevaates, et kinnisvarturul tehingute langus pidurdub.

“2008. aastal on tehingute arv võrreldes eelneva aastaga vähenenud, siiski on kolmanda kvartali tehingute arvu vähenemine võrreldes varasema aastaga pidurdunud, kirjutab Murumaa.

Kui 2008. aasta esimeses kvartalis kahanes tehingute arv 42 % võrrelduna varasema aastaga, siis teise ja kolmanda kvartali suurusjärgud on vastavalt 37 ja 22.

Kokku teaostati 2008. aasta kolmandas kvartalis Harju maakonnas ca. 2050 tehingut korteriomanditega. 2008. aasta III kvartalis oli teostatud ca 14% vähem tehinguid, võrreldes 2008. aasta II kvartaliga ning ca 7% vähem tehinguid, võrreldes 2008. aasta I kvartaliga. Summaarselt on 2008. aasta kolme kvartali jooksul Harju maakonnas teostatud ca 35% vähem tehinguid, kui mullu samal ajal.

Riigi majanduses, samuti maailmamajanduse toimuvate sündmuste taustal ning karmistunud eluasemelaenutingimiste tõttu võib eeldada tehingutearvu jätkuvat mõõdukat langust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785