17. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene investorid päästsid Sedini

Lutheri kvartali arendaja OÜ Grove Investi juht Pjotr Sedin kinnitas ehitusuudised.net-le, et Venemaa päritoluga investorite abil on Swedbankile võlg tasutud.

Grove Investi uued rahastajad on Kylemore International Invest Corp ning Petr Levin, kellel on nüüd kokku üle 50 protsendi Grove Investi osalusest.

Investoritest rääkides jäi Sedin napisõnaliseks. „Väga palju tööd on, ent jätkame Lutheri kvartaliga,“ kinnitas Sedin. „Tema sõnul tunnevad Venemaa investorid huvi Eestisse investeerimise vastu, hoolimata raskustest majanduses. „Kõikjal on raskused majanduses,“ märkis ta, ning lisas: „Lutheri kvartal on investoritele väga huvipakkuv ning ilus investeering.“ Sedin märkis, et praegu nad uute arendustega ei alusta. „Ei otsi uusi asju, keskendume Lutheri kvartalile, sellega on väga palju tööd,“ ütles Sedin.

Väärtpaberite keskregister näitab, et Grove Investi omanikeringi kuuluvad nüüd Petr Levin (40,9%), Pjotr Sedin (37,3%), Kylemore International Invest Corp. (10,1%), Jüri Triletski (4,9%), Larissa Sedina (4,9%) ja Jaanus Reisner (1,8%).

Enne osakapitali suurendamist kuulus Sedinile Grove Investist 76,25%. Samal ajal oli Reisneri osalus 3,75% ja nii Sedina kui ka Triletski oma 10%.

Eesti Ehitus ütles Lutheri kvartali ehituse üles mullu veebruaris. Objekti valduse andis ehitusfirma Grove Investile üle mullu märtsis ja lisas, et projekt neile kahjumit ega kasumit ei toonud.

Kevadel süüdistas Grove Investi suuromanik Pjotr Sedin oma halvas äriõnnes Eesti Ehituse kommet lubadustest taganeda.

Eelmisel reedel on kinnisturegistrisse Vana-Lõuna 39 (so Lutheri kvartal) korteritega registreeritud kinnistamisavaldused.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785