17. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn tahab ehitada linnasadama

Tallinna merekomisjoni koosolekul arutati Linnahalli ja Patarei sadama vahelisele alale väikelaevasadama ehk Tallinna Linnasadama rajamise perspektiivikust.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul puudub pealinnal korralik ja vilka liiklusega väikelaevasadam, mis on enesestmõistetav teiste Põhja- ja Lääne-Euroopa merilinnade juures.  "Teiste Balti   riikide merelinnades sellise kaliibriga väikelaevasadam puudub, nii et selle rajamine Tallinnasse looks meile kindla konkurentsieelise," selgitas Mutli. "Linnasadamal oleks umbes 1200 sildumiskohta, mis tooks linna aastas ca 150 000 turisti juurde. Väga oluline asja juures on see, et nimetatud väikelaevasadam tõstaks Tallinna maailma purjetamise kaardile."

Mutli sõnul ei varja linnavalitsus soovi maailma purjetamise koorekiht tänu väikelaevasadamatele Tallinnasse meelitada. "Oluline on meeles pidada, et jahiga Tallinnasse saabuv mereturist kulutab keskmiselt enam, sest tegemist on jõukamate inimestega, mis tähendab ka suuremaid tulusid linnamajandusele. Linnasadama lähikonda on planeeritud rannapromenaad ja uus Raehoone.  Samuti on plaanis Linnahalli renoveerimine.  Linnasadam oleks nendele projektidele ideaalseks täienduseks, nii et piirkond saaks täiesti uue hingamise."

Räägiti ka meretakso teenusest seoses kavandatava Linnasadamaga. "Väikelaevasadam sobiks suurepäraselt meie eesmärgiga avada linn merele. Linnasadamas leiaks kauaoodatud meretakso oma koha. Ehituslikud eeldused sellise sadama rajamiseks on väga head," lausus Mutli. "Tallinna väikelaevasadam elavdaks nii sise- kui ka välismereturismi. Kindlasti muutuks  Tallinna laht märksa aktiivsema mereliiklusega kohaks kui ta on seda praegu."Merekomisjon teeb vastava ettepaneku linnavalitsusele.

Arutati Lennusadama detailplaneeringu eskiisi, kus nähakse ette, et Lennusadam hakkaks  tulevikus teenindama  ka lähilaevaliine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785