14. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reformierakond süüdistab Tallinnat K-korteritehingutes ja maamaksu tõusus

Kolm aastat linnaviletsust Tallinnas – nii võtab Reformierakond kokku Keskerakondliku linnavalitsuse tegemised viimasel kolmel aastal.

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri hinnagul iseloomustab keskerakondliku linnavalitsuse sel laupäeval täis saavat 3-aastast valitsemisperioodi halvamaitselised korteritehingud, maamaksu 2,5-kordne tõus ja linna propagandakulutuste ebamõistlikult suur kasv.

Pealinnas kolm aastat võimul olnud ja järjest populaarsust kaotanud Keskerakonna vägitükkidest koostas Reformierakond ülevaate:

2008. aasta algusest tõsteti maamaksu 2,5 korda (maksutõusu vastu koguti 7000 allkirja) ja Tallinna elanikele kodumaja ees parkimiskaardi tasu 100 kroonilt 600 kroonini.

Algatatud on uut ebaõiglust tekitav elamuehitusprogramm, mille kohaselt hakatakse maksumaksja raha eest kortereid ehitama, teadmata täpselt, kellele neid vaja on.

Viimase viie aastaga on otsustuskorras müüdud 969 K-korterit 6,2 miljoni krooni eest. Kaks aastat tagasi koguti Edgar Savisaare vastu 100 000 allkirja, kui linnavalitsus tahtis maha müüa Vabaduse väljakut, kuid tehtud kriitikat pole linnapea omaks võtnud.

Suuri lahendusi ja visioone ei ole linnavalitsus välja pakkunud. Selle asemel on kulutatud hulga raha visioonikonverentside korraldamiseks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785