7. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsis Altmetsa piirkonnas lõppesid tee-ehitustööd

Eile avati Viimsi Altmetsa elamupiirkonnas 1,8km uusi teid. Teed rekonstrueeris Talter AS, tööde maksumus oli 4,3 miljonit krooni.

Esmakordselt kasutas Viimsi Vallavalitsus teedeehituse rajamisel järelmaksu meetodit.

„Viimsi vald on käesoleval aastal rajanud 5km uusi teid,“ lausus Viimsi abivallavanem Jan Trei. Lõppenud Altmetsa piirkonna teedeehituse käigus paigaldati 1,8km uut teekatet, mille tulemusel paranesid  Altmetsa põigu, Tagakäära, Käära põigu, Käära tee ning Kääraotsa teeolud.

„Kuna vallal on rasked ajad, siis oleme otsinud innovaatilisi ja mõistlikke lahendusi, et omavalitsus suudaks oma infrastruktuurilisi kohustusi vallaelanike ees täita ning seda ka olukorras, kus tuleb hakkama saada nappide rahaliste vahenditega,“ ütles Viimsi Vallavolikogu liige Peeter Oja.

Viimsi abivallavanema Jan Trei sõnul rakendati Altmetsa teedeehitusel uut lähenemist, teed rajati 5 aasta järelmaksu meetodil. „Pikaajalise järelmaksuga teedeehitus võimaldab piiratud rahaliste ressurssidega võimalikult palju valla teid rekonstrueerida ja välja ehitada, hajutades samas maksekohustusi.

Altmetsa piirkonna teetööde eest on Viimsi Vallavalitsusel õigus ehitajale maksta tervikuna või osaliselt ning samuti ennetähtaegselt. Ennetähtaegselt tagasi makstud summalt intressi ei arvestata. Riigihanke pakkumuse käigus kujunes aastaintressiks ca 2%“, ütles Jan Trei.

Viimsi abivallavanema Jan Trei sõnul on järgmisel aastal Viimsi valla teedeehituse prioriteet kergliiklusteede rajamine. „Eesmärgiks on rajada Viimsi valla ühtne kergliiklusteede võrgustik, mis ühilduks kokku Tallinna kergliiklusteede võrgustikuga. Tuleval aastal on plaanis välja ehitada ka Pärnamäe tee valgustatud kergliiklusteed, mis viiks välja Tallinna Ecolandi hotellini“ märkis Jan Trei.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785