6. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafirmade TOPi võitis E.L.L. Kinnisvara

Konservatiivset joont hoidev E.L.L. Kinnisvara leiab, et kivina kukkuval kinnisvaraturul tuleb mõelda: hea et niigi läks!

Eelmisel aastal 2006. aastaga võrreldes oma käivet 3,32 korda kasvatanud E.L.L. Kinnisvara ASi tegevdirektor Vahur Kaska näeb edu taga õigeaegsete, majandusprotsessidest sammu võrra ees olevate otsuste vastuvõtmist. Samal ajavahemikul ligi 156 miljoni krooni ulatuses kasumi kasvatamine lisab nüüdsetel heitlikel aegadel nii vajaliku kindlustunnet. Kes teab, mida lõppev, aga samuti ka tulevgi aasta toovad.

Ühelt poolt peaks senine edu ju puhast rõõmu valmistama, kuid teiselt poolt tajumine, et kivina kukkuv tegevusvaldkond on muutumas sõimusõnaks, jätab üle halveneva mängu juures vaid hea näo tegemise võimaluse.

Kinnisvaraturu jahenemine on mõjutanud sarnaselt teiste arendajatega ka E.L.L. Kinnisvara müügitulemusi. Samas, vaadates sellel alal toimuvat laiemalt, võinuks vabalt ka halvemini minna.

Eriti on see ju tähtis olukorras, kus büroomajade üüriturg käib eriti äärelinnades hoogsalt allamäge, juba pealinna keskuse tuiksoontel on büroohoonetes keskmiselt ligi 20 protsenti vaba pinda.

Kas teie ettevõtte majandustulemused on sel aastal planeeritud eelarves?Oma selleks aastaks planeeritud arendustega oleme üldjoontes graafikus.

Kinnisvaraarendusega tegelevate ettevõtete majandustulemused võivad oma loomult olla üpris volatiilsed. Kui rahavoogu teenivad projektid kõrvale jätta, sõltuvad need üksikute kinnisvaraprojektide arengustaadiumist.

Jaheneva majanduse taustal saavutatud tulemusi võib ikkagi pidada rahuldavateks.

Mida on teie ettevõtte teinud selleks, et ka järgmisel aastal oma valdkonnas edukas olla?

Hoidnud oma viimase aja otsustes ja tegudes konservatiivset joont. Usume, et koos investeeringute ja projektidega, mis said õigel ajal käivitatud, tagab see hoiak edu ka järgmistel aastatel. Siiski olulisi muudatusi kontserni käibes, kasumis, töötajate arvus järgmiseks aastaks ette näha ei ole.

Milliseid investeeringuid ja kui suures mahus plaanite ettevõttesse 2009. aastal? Kuidas muutub investeeringute maht võrreldes 2007. ja 2008. aastaga?

Olulisemaks tähiseks firma tegevuses on aasta lõpus valmiv ise arendatav A-klassi büroohoone Delta Plaza Tallinnas Pärnu maantee ja Järvevana tee ristmikul.

Kuna E.L.L. Kinnisvara kolib järgmisel aastal ka ise sinna, siis peaks see tõsiasi teisteski sealsetes üürnikes tekitama täiendavat usaldust hoone kvaliteedi suhtes. Loodetavasti annab see uut hoogu ka meie tiimile.

Kinnisvaraturu olulist elavnemist me järgmisel aastal ette ei näe. Seega jääb üle keskenduda pooleli olevate projektide lõpetamisele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785