5. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praod Vabaduse väljaku äärsetes majades on paratamatus

Vabaduse väljaku aluse parkla projekteerinud Sweco Projekt peab pragude teket väljaku ääres olevates majades paratamatuks ega rutta ehitusfirmat süüdistama ebaõiges ehitamises, vahendab Postimees.

"Vabaduse väljaku maa-aluse parkla ehitamine on alles algusjärgus ja vaidlus konstruktiivse lahenduse ümber praegu küll ennatlik," märkis Sweco juhatuse esimees Aare Uusalu firma pressiteates.

Uusalu sõnul saab ehitamisel kasutatavatele insenerilahendustele olla erinevaid lähenemisi ning ei ole ühte ja ainuõiget.

"Peame arvestama, et parklat ehitatakse väga keerulistes tingimustes erineval ajal hoonestatud linnaruumis," tõdes ta. "Pragude teke kõrvalhoonetes on ehitusega kaasnev paratamatu nähtus, rääkida võib nende ulatusest ühe või teise ehitustehnoloogia kasutamisel."

Uusalu sõnul saab seetõttu anda hinnangut ehitusfirma Oma Ehitaja poolt valitud parkla konstruktiivsele lahendusele alles aasta või paar pärast selle lõpetamist, kui vajumid on toimunud ja olukord pinnases stabiliseerunud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785