4. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme polikliiniku rekonstrueerimisprojekt valmib märtsiks 2009

29.oktoobril 2008 allkirjastati AS Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) ja projekteerimisbüroo “Projekt Kuubis OÜ”  vahel leping Jaama 11 asuva LTKH Nõmme polikliiniku rekonstrueerimise põhiprojekti koostamiseks. Projekt peaks valmis olema märtsis 2009.

“Tegemist on perspektiivse kavaga luua praeguse polikliiniku asemele kaasaegsetele nõuetele vastav keskus, kus patsientide teenistuses oleksid nii perearstid kui ka LTKH eriarstid, labor ning radioloogia”selgitab LTKH juhatuse esimees Boris Kirt “Projekt on esimene samm vajalike tegevuste ahelas ja meil on heameel tõdeda, et Tallinna linnavalitsus on otsustanud täielikult finantseerida projekti koostamist.”

Projekt hõlmab nii ruumistruktuuri ka kõigi kommunikatsioonisüsteemide kaasajastamist. Investeeringu kogumaht on 40 miljonit krooni, mis jaguneb kahe järgmise aasta peale.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei suuda praegune Jaama 11 asuv Nõmme polikliinik täita kõiki vajadusi. „Olemasolev hoone ei vasta kaasaja nõuetele ja ei võimalda osutada normaalset meditsiinilist teenindamist. Hoone vajab täielikku renoveerimist koos kõikide tehnovõrkude väljavahetamisega,“ lisas ta.

Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra kinnitas samuti, et linnaosa vajab tänapäevastele nõuetele vastavat arstikeskust. “Esmatasandi arstiabi peab olema inimestele võimalikult kättesaadav ja erinevaid teenuseid pakkuv, seetõttu on Nõmme keskus asupaigana sobivam, sest ka ühistranspordil on sinna parem ligipääs.“

Aadressil Jaama 11 on Nõmme polikliinik paiknenud aastast 1956. Sellest ajast alates on hoones teostatud vaid vajalikke sanitaartehnilisi töid. Kunagised ruumilahendused ei võimalda paigaldada näiteks liikumispuudega patsientidele vajalikke ratastooliga liikumise teid ja lifte.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785