4. november 2008

Nõmme polikliiniku rekonstrueerimisprojekt valmib märtsiks 2009

29.oktoobril 2008 allkirjastati AS Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) ja projekteerimisbüroo “Projekt Kuubis OÜ”  vahel leping Jaama 11 asuva LTKH Nõmme polikliiniku rekonstrueerimise põhiprojekti koostamiseks. Projekt peaks valmis olema märtsis 2009.

“Tegemist on perspektiivse kavaga luua praeguse polikliiniku asemele kaasaegsetele nõuetele vastav keskus, kus patsientide teenistuses oleksid nii perearstid kui ka LTKH eriarstid, labor ning radioloogia”selgitab LTKH juhatuse esimees Boris Kirt “Projekt on esimene samm vajalike tegevuste ahelas ja meil on heameel tõdeda, et Tallinna linnavalitsus on otsustanud täielikult finantseerida projekti koostamist.”

Projekt hõlmab nii ruumistruktuuri ka kõigi kommunikatsioonisüsteemide kaasajastamist. Investeeringu kogumaht on 40 miljonit krooni, mis jaguneb kahe järgmise aasta peale.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei suuda praegune Jaama 11 asuv Nõmme polikliinik täita kõiki vajadusi. „Olemasolev hoone ei vasta kaasaja nõuetele ja ei võimalda osutada normaalset meditsiinilist teenindamist. Hoone vajab täielikku renoveerimist koos kõikide tehnovõrkude väljavahetamisega,“ lisas ta.

Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra kinnitas samuti, et linnaosa vajab tänapäevastele nõuetele vastavat arstikeskust. “Esmatasandi arstiabi peab olema inimestele võimalikult kättesaadav ja erinevaid teenuseid pakkuv, seetõttu on Nõmme keskus asupaigana sobivam, sest ka ühistranspordil on sinna parem ligipääs.“

Aadressil Jaama 11 on Nõmme polikliinik paiknenud aastast 1956. Sellest ajast alates on hoones teostatud vaid vajalikke sanitaartehnilisi töid. Kunagised ruumilahendused ei võimalda paigaldada näiteks liikumispuudega patsientidele vajalikke ratastooliga liikumise teid ja lifte.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688