Arhitekt Karli Luik on vaikne võitja

Noor arhitekt Karli Luik kuulub meeskonda, mis nopib võite arhitektuurikonkurssidelt. Teistele oma mõtteid Karli peale ei suru ja pole vajagi. Tema lennukad ideed on niisamagi arvestamist väärt, kirjutab Äripäeva ajakiri Oma Maja.

Arhitektibüroo Salto, mille heaks Karli töötab, sai neli aastat tagasi alguse rea noorte arhitektide eesmärgist arhitektuurikonkurssidel osalema hakata. Pead pandi kokku ning varsti oli selge, et ühendus õigustas end igati – ettevõttesse koondunud inimeste omavaheline klapp ning vastastikune ideede tasakaalustamise oskus oli juhtunud nii hea, et väljavalitud konkursse hakati ühiste projektidega riburada ära võitma.

Üks Salto arhitektidest-ideegeneraatoritest on algusest peale olnud Karli Luik, ühisprojekte on ta kõige sagedamini teinud koos Ralf Lõokese ja Maarja Kask´iga.
Karlile ühine töökorraldus meeldib. Selles näeb ta võimalust oma ideedele juba kujunemisjärgus maksimaalset vastukaja saada, samuti head võimalust edasi areneda ja juurde õppida. “Meil ei ole nii, et igaüks nokitseb oma nurgas.

Mingis etapis jagunevad väiksemad tööd küll ära, aga esimesed arhitektuursed otsused püüame teha koos. Kuna igaühe vaated ja küljed on veidi erinevad, siis käib iga uus mõte mitmest filtrist läbi. Ma arvan, et lõpptulemus, mis niimoodi välja tuleb, on kokkuvõttes kõikidest teistest variantidest kõige tõesem,” arvab Karli.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed