3. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabaduse väljaku jalakäijate tunneli ots lammutatakse

Alates 3. novembrist on Vabaduse väljaku jalakäijate tunnel suletud, kuna selle vanalinna poolne osa läheb lammutamisele.

Jalakäijad saavad liikuda linnavalitsuse ees asuvat kõnniteed pidi ja Pärnu maantee ristmikku ületades saab Harju tänavale minna Jaani kiriku juurest.

Vabaduse väljaku ehitusprojekti kohaselt rekonstrueeritakse tunneli Roosikrantsi tänava poolne osa kuni Kaarli puiestee trepistikuni. Teine pool praegusest tunnelist lammutatakse täielikult ja selle asemele ehitatakse uus galerii, mis  ühendab endise tunneli uute Vabaduse väljaku  maa-aluste rajatistega.

Alates 12. novembrist suletakse Kaarli kesklinnast väljuv sõidurada ning ühistransport hakkab mõlemas suunas sõitma nn vastassuunavööndis. Vabaduse väljaku keskele rajatakse ka uus peatuseplatvorm bussidele ja trollibussidele.

Vabaduse väljaku ehitustööd kestavad esialgsete kavade kohaselt 2009. aasta juuli lõpuni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785