U.S. Investi tütarfirma renoveeris Kalamaja Põhikooli

Investeerimisfirmale U.S. Invest kuuluv koolide remondi ja haldamisega tegelev tütarettevõte Vivatex Holding renoveeris täielikult Kalamaja Põhikooli, 50 miljonit krooni maksma läinud koolikompleks antakse linnale üle esmaspäeval.

Tallinna miljööväärtuslikus piirkonnas asuv ja 1915. aastal ehitatud Kalamaja Põhikool on Vivatex Holdingu viies täielikult renoveeritud ning linnale üle antud koolikompleks.

Vivatex Holdingu juhatuse liikme Esko Parelo sõnul renoveeriti muinsuskaitse all olev Kalamaja Põhikooli hoone kõiki muinsuskaitse erinõudeid järgides. „Meie jaoks oli Kalamaja Põhikooli renoveerimine üks huvitavamaid projekte ning suur väljakutse. Eraldi soovime tunnustada kooli igakülgse koostöö ja asjatundlikkuse eest. Kalamaja Põhikool on Vivatexi renoveeritud viiest koolist kõige uhkem,,“ rääkis Parelo.

Renoveerimise käigus uuendati põhjalikult hoone tehnosüsteemid, ehitati välja tuletõkkesektsioonid ja paigaldati automaatne tuletõrjekesksüsteem. Koolihoone sai tänapäevased toitlustustingimused, seni kasutamata ärklikorrusel ehitati välja kooli raamatukoguruumid. Uuendati kooli välispordirajatised, sh rajati uus jalgpalli- ja rannavõrkpalli plats, ning nagu Vivatexi koolides tavaks, sai kool kaasaegse tenniseharjutusseina.

Kalamaja Põhikooli arhitekt oli Andres Põime ja ehitaja KMG Ehitus.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed