31. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi ei osta BREC Kinnisvara

BREC Kinnisvara juht Sven Soomuste kinnitas aripaev.ee-le, et ühinemist Pindi Kinnisvaraga ei tule ning üllitavad järgmisel nädalal pressiteate BRECi olukorrast. Juhi hääl viitas sellele, et midagi positiivset neil teata ei ole.

„Meil käisid ühinemisläbirääkimised aga tänaseks päevaks on need lõppenud ja tulemus on see, et ühinemist ei tule,“ ütles BREC Kinnisvara juht Sven Soomuste ning lisas lühidalt ühinemise nurjumise kohta, et osapooled ei leidnud põhjust ühinemiseks.

Viidates ühinemise ära jäämisele ja ettevõtte kahjumile eelmisel aastal ning laiutavale maksuvõlale, kas see võib tähendab, et BREC hakkab tegevust lõpetama? „Ma tahakski nagu öelda, et järgmine nädal, kui oleme oma bürokraatiaga nii kaugel, et meil on midagi öelda, siis võiks seda teha,“ jättis mitte entusiastlikult kõlanud Soomuste siiski täieliku kinnituse pankrotist andmata. Samas tõdes ta, et BREC on oma kliente ettevõtte olukorrast teavitatud, kuid meedia informeerimist ei pea praegu vajalikuks.

Uurides vihje korras saabunud teate kohta, et BREC koondab oma töötajaid, vastas Soomuste, et vaadake aknast välja ja vaadake, mis toimub turul ja ma arvan, et saate ise aru, mis nende koondamistega on. „Me oleme kahe aasta jooksul mitmeid inimesi lasknud minna. Enamus küll kokkuleppe teel aga kinnisvarasektor teatavasti on selline, et see laine on siin kõige tugevam olnud ja ilmselt jätkub veel, sest seda talve on ülikeeruline üle elada ilmselt paljudel,“ kuulutas Soomuste kurba saatust paljudele kinnisvaraettevõtetele. 

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles ehitusuudised.net-ile, et Pindi Kinnisvara ühinemine BREC Kinnisvaraga jääb ära. Sooman ei soostunud kommenteerima BREC Kinnisvara finantsseisu, kuna tegemist on Pindist eraldi seisva äriettevõttega ja lisas, et ühinemisläbirääkimised olid konfidentsiaalsed.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785