Maaleht: Dolomiidisõda Puurmani vallas

Teedeehitusfirma AS Talter tahab rajada Jõgevamaale Puurmani valda Pööra ja Pikknurme külade vahetusse lähedusse dolokivikaevanduse, kuid kohalike elanike meelest ei arvestata kaevanduse rajamisel nende huve, samuti oleks karjäär kahjulik keskkonnale, kirjutab Maaleht.

Lisaks asub kaevandatava maa-ala vahetus läheduses staar-toonekure Tooni ja tema järglaste pesa. Vallavolikogu on aga andnud Talterile juba loa geoloogiliste uuringute tegemiseks.

Pikknurme küla Uue-Lusika talu peremees Martin Puhm peab olukorda jaburaks, sest mõne aasta eest sai ta keskkonnateenistusest kirja pika piirangute loeteluga, mida tema oma talu maadel teha ei või, kuna rajamisel on looduskaitseala. “Ja nüüd on kaevandusele kõik lubatud,” imestab mees.

Pööra ja Pikknurme elanikud, nüüd juba 72 inimest, esitasid volikogu uuringuloa peale vaide. Volikogu esimehe Üllar Schaffriku sõnul võidakse seda arutada 6. novembri istungil. Kui aga uuringud on juba tehtud ja firma taotleb hiljem nende alusel kaevandamisluba, siis omavalitsuse keeldumise korral võib vastavalt maapõueseadusele anda kaevandamisloa ka valitsus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed