30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Imavere saeveski vähendab tootmist

Imavere Saeveski on vähendanud tootmismahtu veerandi võrra, ent firma juhi Marek Mooritsa kinnitust mööda 290 töötajast lähiajal kedagi koondamine ei oota.

Marek Moorits ütles Järva Teatajale, et saeveski on tootmist vähendanud 20-25 protsenti ja enne 2009. aasta lõppu või 2010. aastat ta tootmise kasvu endisele tasemele ei ennusta.

Moorits tunnistas, et turu käitumist on praegu raske ette näha. Kuigi Imavere Saeveski ekspordib toodangut peamiselt Euroopa Liidu maadesse ja Jaapanisse, sõltub ettevõte käekäik suuresti ka USA majandusest.

Moorist selgitas, et sügisel on saeveskeid alati kimbutanud palgipõud, kuid praegu on suurem mure, et napib toodangu ostjaid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785