Pärnu kinnisvaraturul jäi suvine elavnemine ära

Uus Maa Pärnu büroo juhataja Reet Raudsepp kirjutab Postimehes, et viimasel, erakordselt rahulikul poolaastal Pärnu kinnisvaraturul jäi suvel oodatud elavnemine olemata, korterite hinnad vajusid kuue kuuga ligikaudu kümnendiku allapoole.

Tehinguid tehakse Pärnus praegu peamiselt kahetoaliste korteritega, suuremate ja kallimatega toimub tehinguid harva.

Uute kortermajade ehitusega ei ole viimase poolaasta jooksul alustatud ning planeeritud suuremad projektid on edasi lükatud. Olemasolevates uusarendustes on korterite müügihinnad märkimisväärselt langenud ning hinnad on ostjatele vastuvõetavamad kui kevadel.

Paaris-kolmes arenduses Pärnus on suurem osa korteritest müümata. Hindu on neis langetatud viiendiku võrra, kuid tulemus on vilets, sest ostuhuvi püsib siiani leigena. Sageli jääb ostmine rahaliste võimaluste taha, kuid vahel on ka müügihind liiga kõrge ning omanik ei ole nõus hinda alandama.

Kuigi suveks oodati üürituru muutumist eriti aktiivseks, siis sel aastal oli ka üüriturg vaiksem, kuna päiksepaistelisi ilmasid oli vähem ning ka Pärnus suvepuhkust veetnud inimeste hulk tagasihoidlikum. Korterite üürihinnad on Pärnus keskmiselt 2500–5000 krooni kuus, millele lisanduvad kommunaalmaksed.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed