29. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astangule plaanitakse ärihooneid ja korterelamuid

Talinna linnavalitsus kavatseb kehtestada detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Astangu asumis paiknevale 17,8 ha suurusele alale kuni 11 ärihoonet, kuni viis korterelamut ning lasteaia 60 lapsele.

„Detailplaneeringuala moodustab valdavalt võsastunud liigniiske rohumaa, kus asuvad endised sõjaväerajatised. Kehtestatava detailplaneeringuga on kavandatud ärihooned ja korterelamud ning lasteaed kuni 60 lapsele, samuti kaks rohekoridori ja kõiki tänavaid ääristavad puudealleed,“  ütles abilinnapea Taavi Aas.

Planeeringuala hoonestamist toetab Tallinna üldplaneering, mille kohaselt on ala reserveeritud hoonestamiseks. Lähtudes heast asukohast transpordisõlmede suhtes on ala kasutuselevõtmine loogiline ja tagab efektiivse maaressursi kasutuse.

Hoonestuse planeerimisel on lähtutud looduslikust omapärast, väärtusliku kõrghaljastuse maksimaalsest säilitamisest ning hoonestuse integreerimisest looduskeskkonda. Hoonete asukohtade valikul arvestatakse kõrghaljastuse paiknemist ja asendit teede suhtes. Lasteaed on paigutatud liiklusmagistraalist võimalikult kaugele, terviklikult säilivate puistute lähedusse.

Detailplaneeringu koostas OÜ Planeerimisbüroo DiaLoog.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785