Virtsus avatakse teine tuulepark

31. oktoobril avatakse Virtsu teine tuulepark, kus avakõnega esineb keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

„Virtsu teine tuulepark on ainus 2008 aastal lõplikult valminud tuulepark Eestis. Tuulepargi avamine väärib pidulikku äramärkimist ka seetõttu, et käesoleval aastal möödus 10 aastat taastuvelektri toetamise algusest Eestis. Nimelt jõustus 1. jaanuaril 1998 Energiaseadus, millega esmakordselt kehtestati toetused taastuvatest energiaallikatest elektri tootmisele” - tõdes tuulepargi juht Martin Kruus.

Hetkel on Eestis ca 40 tuulikut koguvõimsusega 65 MW. Nende tuuleparkide toodang vastab ligikaudu 30 000 keskmise Eesti kodumajapidamise tarbimisele ja moodustab ca 2% Eesti kogu tarbimisest. 

Virtsu 2 tuulepargis on püstitatud kolm tuulikut, mis valmistatud Saksa tuulegeneraatorite tootja Enercon poolt. Ühe tuulegeneraatori võimus on 2,3 MW, torni kõrgus 85m, laba pikkus 33m. Tuulepargi koguvõimsus on 6,9 MW ja toodang 21 GWh aastas, mis katab ligikaudu 3000 kodumajapidamise elektritarbimise.

Tuulepargi koguinvesteering on 120 mln krooni.Virtsu 2 tuulepargi, juriidilise nimega Roheline Ring Tuulepargid OÜ omanikud on Eesti taastuvenergia investeerimisettevõte Freenergy AS 75% osalusega ja Norra energeetikaettevõte Vardar Eurus AS 25% osalusega.

Virtsu 2 tuulepargi tööd opereerib Nelja Energia OÜ. Nelja Energia on 2006. aastal asutatud Norra ja Eesti kapitalile kuuluv ettevõte, mille põhitegevusaladeks on  Balti riikides taastuvenergia projektide arendamine ja elektri tootmine. Nelja Energia halduses on ka Pakri, Viru-Nigula, Virtsu 1 ja Esivere tuulepargid. Lisaks on valmimas ka esimene tuulepark Leedus – Sudenai tuulepark

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed