27. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

14 riigi noored koostasid Lasnamäe Pae puhkealale makette

Euroopa Tehnikatudengite Kogu (BEST) insenerivõistluste sügiskursustel Tallinna Tehnikaülikoolis võistlesid 14 riigi tudengid ideelahenduste pakkumises ja makettide ehitamises Lasnamäe Pae puhkealale planeeritavate parkide jaoks, mida hakkab arendama Merko Ehitus.

Merko Ehituse, Tallinna Linnaplaneerimise ameti ja keskkonnaameti ning Lasnamäe linnaosavalitsuse esindajatest koosnev žürii valis võitjaks Itaalia, Serbia ja Eesti tudengitest koosneva võistkonna number 2 töö „Pae Poeesia,“, mille autoriteks olid Marija Maric, Ema Solic, Siim Bobkov ja Armand Razik.

„Ülesanne pani hästi proovile tudengite analüüsi- ja koostöövõime, näpuosavuse ja loovuse, ning tulemused olid väga huvitavad,“ ütles Merko Ehituse projektijuht Raigo Tõnisalu. "Saime kõikidest töödest häid ideid - võidutöö oli kõige professionaalsem, kuid kindlasti ka kõige kallim ning Pae piirkonna reaalne lahendus kujuneb välja lähtudes Tallinna linna poolt juba varem seatud piirangutest ning nõuetest, reaalsest olukorrast ja vajadustest lähtuvalt. Hea meel on, et tudengid said end proovile panna ja oma mõtteid realiseerida ning luua uusi kontakte välismaa noortega.“

BEST Estonia korraldab BEST Engineering Competition sügiskursusi alates 2007. aastast. Võistlusel võtavad Euroopa tehnikatudengid mõõtu nii teoreetiliste kui praktliste tehnikaalaste ülesannete lahendamisel. Lisaks Merko Ehitusele toetasid BEST Estonia sügiskursust Saku Õlletehas, AS PKC Eesit ja ABB AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785