23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduslanguse mõju sõltub tehnopargi kvaliteedist

See, kui rängalt majanduslangus tehnopargi arengut mõjutab, sõltub eelkõige tehnopargi asukohast ning kommunikatsioonidest.

Paldiski Tehnopargi juhatuse liige Nikolai Pitšugov ütles, et languse mõju sõltub iga üksiku arenduse kvaliteedist, selle asukohast, kruntide suurusest, kommunikatsioonide olemasolust. Konkurents on tihe ning klientidel on võimalus valida.

"Langusest hoolimata ei jää majanduselu seisma ning ettevõtetel tasub tootmise planeerimisel otsida sobivaid krunte," märkis ta.

Ta lisas, et tööstuspargid annavad ettevõtetele head sünergiat, sest sellistel aladel on tootmise alustamine lihtsam ja odavam, kui kuskil "põllu peal".

Tartu LV linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven märkis, et Tartu linnas on nii Ravila kui ka Ropka tööstusparkides infrastruktuur rajatud ja kommunikatsioonidega liitumise võimalus krundi piiril.

"Tartu linn on valmis müüma maad mõlemas tööstuspargis, kuid Ravilas näiteks ainult tootmisega tegelevatele ettevõtetele, Ropka tööstuspargis saavad maad osta ka teiste valdkondadega tegelevad firmad," osutas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785