Ehitaja leidmine minutite küsimus

Isegi eramaja tööpakkumise kuulutusele reageerisid nüüd netiportaalide ja meilitsi küsimisele ehitajad juba mõnekümne minutiga, Skanska ja Eesti Ehituse alltöövõtja oli huviline juba tunniga.


"Oeh – sellest on küll kahju! Üldehitus ei lähe ju üldse, remondimaterjalid ehk veel…," ohkas südame põhjast ehitusmaterjale projektipõhiselt müüva Tasostar OÜ müügijuht Andres Lõhmus, kui sai teada, et minu netti riputatud töökuulutus osutus vaid katsetuseks.

 Ainsa materjalimüüjana eramu raudbetoonist vundamendi tegemise soovile tõdes ta seegi kord, et vaid liimide, lakkide, värvide pealt elab veel kuidagi ära. Mis talv toob – selle peale ei taha mõeldagi. Ilmselt tuleb suurte materjalimüüjate eeskujul müük ümber profileerida.

"Vaja valada üks raudbetoonist lintvundament 150 m2 eramule Tallinnas Pirita-Kosel. Maja tuleb ilma keldrita, pinnase alumised kihid liivakiviga. Töö seisneks saalungite ehk valuvormide tegemises, sarruste panekus, betooni ostmises, valamises ja tihendamises. Vundament peab kandma kahekorruselist raudbetoonvahelagedega kivimaja," sellise töökuulutuse riputasin nädala eest kolme ehitusalasesse netiportaali ja saatsin kuuele ehitusfirmale.

Ehkki oma loomult on eramuvundament suhteliselt komplitseeritud töö – ei mahu ju ühte kuulutusse suundaandvad projektiparameetrid – oli reageerimine ehitajate poolelt väga kiire. Kui poole aasta eest vastati märksa lihtsamale aiamüüri ehitamiskutsele päevade jooksul, siis nüüd reageeriti täpsustusi nõudvale tööle juba minutite jooksul.

Möödud nädala lõpuks oli kolmele netikuulutusele reageerinuid oli seitse, otse meilitsi tööpakkumisele vastanuid kolm ehitusfirmat. Seega ehitusbuumiaegsest "alla kinnisvaraküla pakkumistega mind ära tüüta" mentaliteet on hajunud kui suvehommikune udu…
Loe lähemalt Siim Sultsoni artiklit kolmapäeval Äripäeva ehituse rubriigis.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed