20 oktoober 2008
Jaga lugu:

Viimsisse tuleb kaubanduskeskus

Viljar Araka juhitav varahaldusettevõte EfTEN Capital ja ärimees Endel Siffi suuromanduses oleva N-Terminali tütarfirma AS Milstrand kavandavad Viimsisse suurt kaubanduskeskust.

Varahaldusettevõte Eften Capital sõlmis AS-ga Milstrand projektijuhtimislepingu, mille kohaselt töötab ettevõte Viimsi kütusemahutite piirkonnale välja alternatiivse kasutuskava ja viib läbi vastava arhitektuurikonkursi.

AS-le Milstrand terminali maa-ala suurus on 176 203 ruutmeetrit, mille senise kasutusala muutmist on ettevõte viimaste aastate jooksul kaalunud seoses kaubamahtude vähenemise ja vastutulekuga kohalikele elanikele.

Milstrandi juhatuse liikme Heiki Silma sõnul kaasas ettevõte projekti arendusse EfTEN Capitali meeskonna, et koostöös leida parim lahendus piirkonna vajadusi silmas pidades. "Milstrandi äriprofiili võimalik muutmine, kaubaveo sulgemine ja selle asendamine kvaliteetse arendustegevusega on väga mahukas ja pikaajaline projekt. EfTEN-i meeskonna abiga tahame selgeks saada alternatiivid, tagasiside kohalikelt elanikelt, potentsiaalsetelt investoritelt ning rentnikelt," ütles Silm.

Tema sõnul ei ole veel lõplikku otsust terminali sulgemise kohta. "Tahame siin lisaks ekspertarvamusele ja turu nõudlusele saada olulist tagasisidet just kohalikelt elanikelt. Milstrand on Viimsi valla üks tuntumaid ettevõtteid ja inimestel on kindlasti siin oma sõna öelda, kuidas me seda maaüksust edasi arendame," ütles Silm

Ettevõtted on tellinud elanike seas põhjaliku küsitluse võimalike ootuste ja alternatiivide osas tänastele kütusevedudele.

EfTEN Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on tegemist unikaalse maaüksusega oma tänastelt funktsioonidelt mahult, kui potentsiaalilt "Me usume, et sellel projektil saab olema nii kohalike elanike kui vallajuhtide tugi.

Liigume täna multifunktsionaalse kaubanduskeskuse ja madala, piirkonda sobituva elukeskkonna rajamise teljel. Milstrandi kasutada oleva maaüksuse maht on sedavõrd suur, et sellest kujuneb kindlasti Viimsi omamoodi tõmbekeskus, mistõttu tuleb kvaliteedile pöörata esimestest päevadest suurt tähelepanu," ütles Arakas.

Ettevõtted tahavad vallaga läbi rääkida nii piirkonna ideelise ja arhitektuurse kontseptsiooni kui võimalike liiklusskeemide lahendamise ja teede rajamise

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee