13. oktoober 2008

SEB: otseselt pole viimasel ajal pangatingimused muutunud 

Juba suvest alates on SEB Ühispangal tõstetud omafinantseerimise määra 10%-lt 20%-le.

SEB eraisikulaenude äriarendusjuht Triin Messimas ütles, et siiamaani saab Kredexi käenduse olemasolu korral 90% ulatuses panga poolt projekti finantseerimist.

"Laenutaotlusi on oluliselt vähenenud just majandsliku üldolukorra pärast. Asi ei ole niivõrd panga tingimuste karmistumises, kuivõrd selles, et pangale esitatakse tunduvalt vähem projekte, millele tahetakse saada pangapoolne fintaseerimine," märkis Messimas ning lisas, et inimesed mõtlevad ja ootavad kinnisvarahindade langemist, samuti tuntakse ebakindlust sissetulekute osas. Kulude suurenemine tekitab inimestes vara soetamise osas kõhklusi.

"Viimase paari kuu jooksul on küll suurenenud laenuintressid, see aga sõltub omakorda Euribori muutumisest. Seetõttu pole inimestele enam laenu tagasimaksmine jõukohane ja sellega ei taheta riskida," osutas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688