13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: otseselt pole viimasel ajal pangatingimused muutunud 

Juba suvest alates on SEB Ühispangal tõstetud omafinantseerimise määra 10%-lt 20%-le.

SEB eraisikulaenude äriarendusjuht Triin Messimas ütles, et siiamaani saab Kredexi käenduse olemasolu korral 90% ulatuses panga poolt projekti finantseerimist.

"Laenutaotlusi on oluliselt vähenenud just majandsliku üldolukorra pärast. Asi ei ole niivõrd panga tingimuste karmistumises, kuivõrd selles, et pangale esitatakse tunduvalt vähem projekte, millele tahetakse saada pangapoolne fintaseerimine," märkis Messimas ning lisas, et inimesed mõtlevad ja ootavad kinnisvarahindade langemist, samuti tuntakse ebakindlust sissetulekute osas. Kulude suurenemine tekitab inimestes vara soetamise osas kõhklusi.

"Viimase paari kuu jooksul on küll suurenenud laenuintressid, see aga sõltub omakorda Euribori muutumisest. Seetõttu pole inimestele enam laenu tagasimaksmine jõukohane ja sellega ei taheta riskida," osutas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785