13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Kodu Grupp toob turule järelmaksuga äri- ja tootmiskrundid

Alates käesolevast sügisest on ettevõtetel Rae vallas, Jüri Tehnopargis võimalik osta vajalik äri- ja tootmiskinnistu järelmaksuga ilma sissemakseta.

Tegemist on Eesti äripindade turul uudse tootega, mis ei nõua kinnistu ostjalt kohest tehingu finantseerimist, vaid võimaldab asuda ostu-müügihinda tasuma alles kahe aasta pärast.

AS Kodu Grupp tegevjuhi Urmas Niine sõnul tingis sellise teenusega turule tuleku pankade jäik laenupoliitika, mis ei võimalda ettevõtetel maa ostmiseks laenu saada. Ehkki maa ostmine on ainult üks osa kogu uue tootmishoone rajamise projektist, võib kogu projekt juba eos maa ostu taha pidama jääda.

Urmas Niine: "Näeme täna turul mitmeid huvilisi, kellel on vajadus uute tootmis- või laopindade järele kuid tehingud takerduvad tihti maa ostu finantseerimise probleemide tõttu. Turgu elavdaks täna finantseerimistingimuste pehmendamine, kuid pangad sellist sammu veel teha ei soovi. Seega pakume oma klientidele ise võimalust saada omale sobiv kinnistu 0-sissemaksega. Kliendil on võimalik esimestel aastatel rahulikult tegeleda projekteerimise, ehitamise ja tootmise tehnoloogiaga, tasudes maa eest sel ajal ainult intressimakseid."

AS Kodu Grupi hinnangul lahtub järelmaksuperioodi ajal kindlasti ka globaalsest finantsolukorrast tingitud ebakindlus, mis täna osadel klientidel tehingu tegemise keeruliseks muudab.

"Oleme omalt poolt töötleva tööstuse ja ekspordi sektori kasvuks kõik tingimused loonud, nüüd ootame sama ka oma partneritelt ehituse ja projekteerimise alalt. Nii suudaksime oma klientidele pakkuda tänase päeva parimaid lahendusi ning aidata kinnisvaraturul ja kogu majandusel madalseisust edasi liikuda," ütles Niine.

Jüri Tehnopargis müüdavad kinnistud asuvad Tallinn-Tartu maantee ja Tallinna ringtee ristmiku läheduses, kruntide teenindamiseks vajalik infrastruktuur on valmis. Kruntide hinnatase algab 900 kr/m2

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785