9. oktoober 2008

Tartu võib hakata tänavatel kasutama säästuasfalti

Täna Kuku raadio saates «Linnatund» otse-eetris kuulajate küsimustele vastanud Tartu linnapea Urmas Kruuse ei välistanud, et osale Tartu tolmavatest kruusakattega tänavatest võib traditsioonilise asfaldi asemel tulla graniitkillustikust ja pigist segatud niinimetatud vaese mehe asfalt.     

Postimees kirjutab, et Kruuse sõnul on pigist ja graniitkillustikust kokku segatud tänavakate mitmel pool osutunud üllatavalt vastupidavaks. Nii võiks meeri arvates mitmed Tartu kruusakattega tänavad katta just eelnimetatud materjaliga, sest see vähendaks märkimisväärselt tolmu teket ning oleks traditsioonilisest asfaldist kordades odavam.

Küsimuse teekattest tõstatas kuulaja, kes küsis, millal saab tolmuvaba katte Ujula tänav. Praegu pidada tänava ääres väga ebameeldiv elada olema just tänava teekatte kasutamisest tekkiva tolmu tõttu. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688