6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tark kodu aitab säästa aega ja energiat

Yoga müügi- ja klienditeeninduse juht Raivo Raestik kirjutab täna ilmundu Äripäeva ajakirjas Oma Maja, et targa kodu süsteem säästab aega ning energiat.

Süsteem võib kliendi eest ära saata elektri- ja veenäidud, teavitada hooldusfirmat kliimaseadme, küttesüsteemi või veefiltrite hooldamise vajadusest jne.

Süsteem toimib reaalajas ning on kättesaadav kodus puuteekraanil, internetti ühendatud arvutis või mobiiltelefonis. See tähendab, et kohe, kui kodus midagi juhtub, saad sa sellest soovi korral reaalajas teada.

Lisaks seadmete töö jälgimisele on vaja seadmeid ka juhtida. Automatiseeritud seadmete juhtimine toimub lähtuvalt omaniku enda vabalt koostatud reeglitest ning süsteemis reaalselt toimuvatest sündmustest. Erinevalt levinud süsteemidest suudab Yoga jälgida ka juhtkäskude täitmist.

Näiteks hoone kliimat juhitakse tänapäeval peamiselt kütmise, jahutamise ja õhuvahetuse abil. Üldjuhul ei tea need süsteemid teineteise tegemistest midagi. Näiteks võib küttesüsteem kütta ka sellel ajal, kui konditsioneer jahutab. Peale selle toimub õhuvahetus hoonetes pidevalt vastavalt eelreguleeritud mahule, mitte lähtudes õhukvaliteedist ja inimeste kohalolekust. Kõik see kulutab mõttetult raha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785