3. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: ehitusmahud mullusega võrreldes väiksemad

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark kirjutab, et ehitusettevõtete ehitustööde maht võrreldes eelmise aastaga 2008. a. II kvartalis kahanes.

Ehitustöid tehti kokku 14,7 miljardi krooni eest, mis on 2,3% eelmisest aastast vähem. Sellest 9,7 miljardi krooni eest tehti töid omal jõul - siin oli kahanemine 2,2%.

 

Kindlasti avaldab ehitussektorile mõju ärakukkunud elamuarendus. Uute elamispindade projektide arendamine on praktiliselt seisma pandud ning lähitulevikus ei ole näha uute projektide lisandumist. Erandina võivad siis kõnealla tulla väiksemad kindlale niššile suunatud projektid, kirjutab Toompark.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785