2. oktoober 2008

Merko tõrjuti riigihangetelt kõrvale

Riigihangete ameti vaidluskomisjoni liige Angelika Timusk ütles ehitusuudised.net-le, et komisjon rahuldas konkurentide kaebuse Merko suhtes ning seega ei saa ettevõte enam E20 Tallinn-Narva maantee Kukruse-Jõhvi teelõigu ehituse riigihankel osaleda.

Maadevahetusskandaali tõttu otsustas Merko Ehitus jaguneda ja selle tulemusena sai Merko Ehitus uue registrinumbri. Konkurentide väitel on tegemist uue ettevõttega, kel puudub ehitusajalugu, ja seetõttu ei saa see firma osaleda riigihangetel.

Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on uus ettevõte aga vana õigusjärglane igas mõttes ja seega kvalifitseerumisega ei tohiks probleeme olla.

Toomas Lumani suurosalusega Eesti Ehitus on mitme teise ehitusettevõttega seljad kokku pannud ning koos üritatakse Toomas Annuse suuromanduses olev Merko Ehitus jätta ilma riigihangetel osalemise õigusest.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688