2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko tõrjuti riigihangetelt kõrvale

Riigihangete ameti vaidluskomisjoni liige Angelika Timusk ütles ehitusuudised.net-le, et komisjon rahuldas konkurentide kaebuse Merko suhtes ning seega ei saa ettevõte enam E20 Tallinn-Narva maantee Kukruse-Jõhvi teelõigu ehituse riigihankel osaleda.

Maadevahetusskandaali tõttu otsustas Merko Ehitus jaguneda ja selle tulemusena sai Merko Ehitus uue registrinumbri. Konkurentide väitel on tegemist uue ettevõttega, kel puudub ehitusajalugu, ja seetõttu ei saa see firma osaleda riigihangetel.

Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on uus ettevõte aga vana õigusjärglane igas mõttes ja seega kvalifitseerumisega ei tohiks probleeme olla.

Toomas Lumani suurosalusega Eesti Ehitus on mitme teise ehitusettevõttega seljad kokku pannud ning koos üritatakse Toomas Annuse suuromanduses olev Merko Ehitus jätta ilma riigihangetel osalemise õigusest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785