1. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lillepea: piisab ühest juhist ja müügimehest

Q Vara juhi Alo Lillepea sõnul pole neil enam sellist organisatsiooni vaja kui turu tipus. Seetõttu lahkusid septembris töölt juht Meelis Šokman ja laopargi projektijuht Jaak Puistama.

Meil pole sellist organisatsiooni vaja nagu turu tipus. Piisab ühest juhatuse liikmest, minust, ja ühest müügimehest," kommenteeris Lillepea täna aripaev.ee-le Šokmani ja Puistama lahkumist.

Q Vara kontserni palgale jääb kõigi Balti riikide peale ca 25-30 inimest. "Hoian alles põhikompetentsid arenduses, ehituses, müügis ja finantsides. Püsikulu koos intressikuludega vähendan tasemeni 2,5-2,7 mln krooni kuus. Sellisel tasemel suudame tänasel turul olla kasumis. Esimene kasumis kuu on oktoober. Põhitegevuse käive ehk korterite ja kinnistute müük on olnud heal tasemel," lisas Lillepea.

Q Vara ja SLProductionsi juht ei andnud sisulist vastust küsimusele, miks kandis SLProductions oma osaluse Gildi väärtpaberikontole. "Liigutasime kontode vahel. Omanikud on samad," ütles Lillepea.

Aripaev.ee küsis ühtlasi, mis toimus 25. septembri tehingus Urbanforsi osadega. "Samad põhjused, mis Q Varaga," põikles Lillepea. Reaalse varana omab Q Vara võlakirjade käendaja SLProductions tänasel päeval nii Q Vara aktsiaid kui ka Urbanforsi osasid, ütles Lillepea.

Jonathani projekti kohta ütles Lillepea, et selle tehniline audit on tehtud ja ehitada võib, kuid potentsiaalne ostja ei olnud vaatamata sellele tulemusega rahul. Seega võib nii raha laekumise aeg kui kui ka tehingu hind varem teatatust erineda.

"Me ei plaani kiiresti Jonathani müügist raha saada. Meil on kokku kolm ostjat, vägagi tõsiseltvõetavad, samuti on laua taga Landmark Real Estate, kes tehnilise ekspertiisi tulemusega rahul polnud. Müüme rahulikult," märkis Lillepea täna.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785