9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aas: peapostkontorit ei saa lammutada

Tallinna linnavalitsus teatas oma pressiteates, et peab ekslikuks Eesti Postile kuuluva Narva mnt Peapostkontori kinnistu müügiinfot, millest võib jääda mulje, otsekui tohiks hoone lammutada.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei tule Peapostkontori lammutamine kõne alla, kuna 16.juunil 2005 kehtestatud Narva mnt 1 ning Viru väljak 2 ja 2A kruntide detailplaneering näeb ette olemasoleva hoonemahu säilitamise ning sellele maapinnast kuni 24 meetri kõrguse pealeehituse rajamise, kusjuures 90% hoone pinnast oleks äri- ja 10% elamispind.

„Olemasolevale hoonele pealeehituse rajamise võimalust võib käsitleda teoreetilisena, kuna ehitustehniliselt osutub see hoone halva seisukorra tõttu ilmselt võimatuks või mõttetult kalliks,” leiab Aas.

Eesti Post kuulutas täna välja Postimaja võõrandamise konkursi tingimused, Viru Keskuse vastas asuva maja alghind on 200 mln kr, pakkumiste esitamise lõpptähtaeg on järgmise aasta veebruaris.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785