Hauster Kinnisvara: turul pole otsustajaid

Hauster Kinnisvara müügijuht Mihkel Oiderma ütles ehitusuudised.net-le, et turul on seltskond, kes on oodanud ja vaadanud ringi, ent pole julgenud otsustada.

“Aga kaua sa ikka ootad kui hinnad sobivad ja finantseering on olemas, siis sünnivad ka ostuotsused. Nüüd arendaja seisukohalt – kustkohast leida võimalusi lasta hinnad piisavalt madalale, et ostjatel võimalus osta karmistunud laenutingimste ja turu n-ö madalseisu kiuste? Kas on vabu vahendeid, et alustada või teha edasi uusi projekte – tihti on pangast raha pealetulek väga suure küsimärgi all? Ja samas tõepoolest – detailiga arenduprojekte, ka küllaltki hea asukohaga, on hetkel võimalik omandada kohati lausa võileivahinna eest, ehitushind on langenud ja võib-olla langeb veelgi. Nii et tõepoolest, kui vähegi likviidsust on, oleks praegu isegi viimane aeg hakata uusi projekte planeerima – ega siis ka see madalseis igavesti ei püsi. Nii, et sedapidi võttes ehk on tõesti see n-ö turu põhi käes,” arutles Oiderma.

Samas on tema sõnul arendajaid, kel on palju pooleliolevaid projekte käes ja võimalik, et nende projektide hulgas on kõrgseisus projekteeritud hooned ja kõige kallima hinnaga ostetud maa. “No sellistel juhtudel ei saa küll öelda, et pange täiega edasi, loomulikult peab siis mõtlema, kuidas üldse ellu jääda,” kommenteeris ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed