29. september 2008
Jaga lugu:

Kommentaar: arendajad võtke aeg maha

Talu Management Group juht Mait Talu ütles ehitusuudised.net-le, et uusi arendusprojekte saab hakata planeerima siis, kui hakkab selguma millega meie riigis ja maailmas tegeleda on kasulik, milline tootmine, millised laopinnad, millised ärikeskused.

Talu arvas, et vana klassikalisel kujul kinnisvara arendus: tehas, terminal, ladu, kaubanduskeskus ei ole tulevikus nõutav, sest tulevad uued kontseptsioonid madala energiakuluga ja infotehnoloogia, kiiret arengut nähes ka teistmoodi lahendustega. „Arvan, et kinnisvaraarendajad peaksid aja maha võtma, võimalusel vabastama ennast eelmisest koormast ja mõtlema, reisima, lugema, puhkama, vaidlema, õppima ja siis pakkuma uued võimalikud arendusvariandid aruteluks välja,“ märkis ta.

Vanad majandusteooriad ei kõlba tänapäeva majanduse funktsioneerimise kindlustamiseks, tuleb luua uued teooriad. Meil on noor riik ja me oskame teha palju tööd, osutas ta.„Isiklikult arvan, et põhjani on veel pikk tee, sinna peaksime jõudma siis, kui varasemalt soovitud omafinantseeringu osa 30% saabki objekti hinnaks,“ märkis ta.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee