29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommentaar: arendajad võtke aeg maha

Talu Management Group juht Mait Talu ütles ehitusuudised.net-le, et uusi arendusprojekte saab hakata planeerima siis, kui hakkab selguma millega meie riigis ja maailmas tegeleda on kasulik, milline tootmine, millised laopinnad, millised ärikeskused.

Talu arvas, et vana klassikalisel kujul kinnisvara arendus: tehas, terminal, ladu, kaubanduskeskus ei ole tulevikus nõutav, sest tulevad uued kontseptsioonid madala energiakuluga ja infotehnoloogia, kiiret arengut nähes ka teistmoodi lahendustega. „Arvan, et kinnisvaraarendajad peaksid aja maha võtma, võimalusel vabastama ennast eelmisest koormast ja mõtlema, reisima, lugema, puhkama, vaidlema, õppima ja siis pakkuma uued võimalikud arendusvariandid aruteluks välja,“ märkis ta.

Vanad majandusteooriad ei kõlba tänapäeva majanduse funktsioneerimise kindlustamiseks, tuleb luua uued teooriad. Meil on noor riik ja me oskame teha palju tööd, osutas ta.„Isiklikult arvan, et põhjani on veel pikk tee, sinna peaksime jõudma siis, kui varasemalt soovitud omafinantseeringu osa 30% saabki objekti hinnaks,“ märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785