29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskerakonna suhtes kriminaalmenetlust ei algatatud

Riigiprokuratuur teatas täna, et reedeses Äripäevas ilmunud artikkel Keskerakonna varjatud rahastamisest kriminaalmenetluse alustamiseni ei viinud, kuid täiendava informatsiooni laekumisel menetluse alustamist ei välistatud.

„Konkreetne ajalehe artikkel ei sisalda sellist informatsiooni, mis viitaks kuriteo tunnustele,“ ütles aripaev.ee-le Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Gerrit Mäesalu.

„Kui prokuratuurile peaks antud juhtumi kohta laekuma täiendavat informatsiooni, siis ei ole kriminaalmenetluse alustamine välistatud,“ lisas Mäesalu.

Riigiprokuratuur ei saanud kolimisega kaasnenud tehnilistel põhjustel aripaev.ee-le reedel oma vastust edastada.

Reedel kirjutas Äripäev, et Tallinna Farmaatsiatehas kandis pool miljonit krooni Keskerakonna mõjukate poliitikute juhitava sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital arvele. Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehasel enda kinnistule kõrghooneid.

Keskerakonda on kahtlustatud, et ajalehtede Kesknädal ja Vesti Dnja väljaandjat Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasutatakse pumbana, mille kaudu ettevõtjate raha liigub avalikustamist kartmata erakonna tegevust toetavale sihtasutusele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785