26. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laugus: kinnisvarahindade tõus sõltub paljudest teguritest

Eile ütles ärimees Paul Oberschneider Äripäeva konverentsil Äriplaan, et kinnisvarahinnad enne paari-kolme aastat tõusma ei hakka. Kinnisvarabüroo Uus Maa juhi Jaanus Lauguse sõnul ennustas Oberschneiderkohipaksu pealt ega võtnud arvesse kõiki tegureid.

Küsimusele, mida arvab kinnisvaraettevõte Uus Maa juht Jaanus Laugus ärimees Paul Oberschneideri prognoosist kinnisvarahindade tõusu kohta, vastas Laugus, et eks see üks kohvipaksupealt ennustamine ole ning, et kinnisvarahinnad sõltuvad paljudest nüanssidest.

„Kinnisvarahinnad sõltuvad erinevatest asjadest. Kui vaadata praegust seisu kinnisvaraturul, kus vara on kallis ja pangad finantseerimisega kitsid, siis võib minna veel aastapäevi või rohkemgi, et nn uus tõus saavutada,“ sõnas Lausing.

Oberschneider väitis eilses esinemises, et korterite hinnad on jõudnud suhteliselt stabiilsele tasemele ning siit enam suurt langust oodata ei ole. Selle väitega nõustus ka Laugus, kelle hinnangul on Tallinnakorterite hinnad põhja lähedal.

„Eks see oleneb piirkonnast, kas me räägime Paidest või Tallinnast. Tallinnas on hinnad üsnagi põhja lähedale jõudnud,“ sõnas Laugus kelle sõnul ostetakse häid ja soodsaid kortereid endiselt aktiivselt. Ostjate huvi eluasemete vastu langenud ei ole. „Küsimist on palju,“ ütles Laugus.

Detailplaneeringuta maade asjuslähevad Oberschneideri ja Uus Maa juhi vaated mõnevõrra lahku.

„Oberschneider on kenasti üldistanud. See oleneb, milliseid maid vaadata. Kui me räägime viljakast põllumaast,ei ole selle eest küsitud hind kindlasti kõrge. Tähtis on kinnisvara asukoht. Hind oleneb siiski asukohast. Täna peame ehk ostu ja mis homme saab, millised on omavalitsuse plaanid jne, mõnevõrra rohkem analüüsima,“ kommenteeris Laugus Oberschneideri öeldut.

Oberschneideri väitel ondetailplaneeringuta maade hind liiga kõrgening peabveel kõvasti langema.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785