26. september 2008

1Partneri juht: oodata on igavaid aastaid

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on kinnisvaraturul oodata igavaid aastaid, sest hinnad lõpetavad 20-30% kõikumise.

"Põhimõtteliselt on hr. Oberschneideri öeldu õige. Samas on ennustamine tänamatu tegevus," kommenteeris 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter Paul Obeschneideri eilset esinemistÄriplaani konverentsil.

"Öeldust võib jääda mulje, justkui kinnisvarahinnad võiksid ainult langeda või tõusta. Tavaarusaam kinnisvaraturu kogemusest on, justkui 20-30%lised aastased hinnakorrektuurid oleks normaalne nähtus ja kõik, mis on alla selle, ei ole märkimisväärne," sõnas Vahter.

"Usun, et järgnevad aastad tulevad tunduvalt igavamad kui seni oleme harjunud. Hinnad on enam-vähem stabiilsed. Jagan ka seda seisukohta, et mõnede objektide, näiteksdetailplaneeringuta kinnistute, puhulon tõepoolest hinnalangus veel ees. Samas on ka see õpikutarkus, et maa on kõige spekulatiivsem vara. Teisest küljest toon hiljutise näite, kus 1,6 miljoni kroonisekorteri hindTallinnas Kristiine linnaosas kerkis mitme ostja pakkumise tulemusena 30 000 krooni. Seega oli hinnakasv peaaegu 2%. Tavainimese jaoks on hinnatase järgmised paar aastat stabiilne," rääkis Vahter.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688