10. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leis: on sobilik aeg ülevõtmisteks

Premia Tallinna Külmhoone AS-i juhatuse esimees Kuldar Leis ütles aripaev.ee-le, et majanduses on head ajad ülevõtmisteks ja vihjas, et Premia Tallinna Külmhoone laokompleksi müügist saadud rahaga võivad nad mõne Baltikumi konkurendi ära osta.

Leis ütles, et kuna EfTEN selliseid tehinguid otsis ja neil oli plaan oma kinnisvara müüa, siis sündis selline tehing. „Siin ei ole midagi eriskummalist,“ lisas ta.

Kinnisvarast saadud raha on plaanis muudesse projektidesse investeerida. „Baltikumis on huvitavad ajad, majanduskeskkond on sobilik ühinemisteks ja ülevõtmisteks,“ vihjas Leis võimalikele ühinemistele.

„Vaatame ringi mujal, mitte Eestis, sest siin meil peale Balbiino konkurente pole ja Eestisse jääb kaks tugevat tootjat ja see on hea ka tarbijale,“ rääkis ta tulevikuplaanidest. „Kui asja saab, võib juba sügisel kuulda, kui ei saa, siis ei saa,“ jäi Leis salapäraseks.

Peterburi teel asuva kinnistu müügi edenemist kommenteerides jäi Leis napisõnaliseks. „Seal tootmine käib ja vastu talve ei jõua enam müüa,“ lisas ta.

EfTEN Capitali juhatuse esimees ja osanik Viljar Arakas ütles aripaev.ee-le, et nad hindavad Premiat kui rentnikku väga kõrgelt. „Hoone on heas asukohas, saime hea pikaajalise rentniku,“ põhjendas ta Betooni tänav 4 asuva Premia laohoone ostu.

Arakse sõnul võidavad tehingust mõlemad pooled. „Premia saab vabu vahendeid juurde, et tootmisse investeerida,“ nägi ta ka vastaspoole kasu.

„See on tervitatav trend,“ lisas ta, et ka Eestisse hakkab jõudma tava, kus ettevõtted müüvad oma kinnisvara ja pigem rendivad seda edaspidi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785