3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalide turult kaob miljard

Ehitusmaterjalide tööstus kaotab järgmisel aastal 10 protsenti ehk 1 miljardi krooni oma mahtudest, ennustab Ehitusmaterjalide tööstuse liidu esimees Maxit Estonia ASi juhatuse esimees Viktor Valkiainen.

2008. aasta 10 miljardi krooni suurusest mahust jääb veel 2009. aastaks alles 9 miljardit krooni.

“Kasumlikkus vähenebligikaudu 20% ja osa ettevõtteid peatab tootmise või vähendab mahtusid otsustavalt,” prognoosib konverentsil Äriplaan 2009 esinev Valkiainen.

Peamised ohud on laenukoormus, vähenev turg, kulude hiline ja ebaproportsionaalne optimeerimine, liiga suured investeeringud, keskkonnamaksud, riiklike investeeringute vähenemine ja EL struktuurifondide rahade mittekasutamine ehk nõrk haldussuutlikkus.

Loomulikult ujuvad mõned ettevõtted turu langusest paremini välja. Edu tagavad ennekõike stabiilne ja efektiivne tootmine, eksportturu olemasolu, olematu laenukoormus ja õigeaegselt tehtud investeeringud, pakub Viktor Valkiainen.

Mida veel on oodata ehitusmaterjalide sektoris järgmisel aastal, tule ja kuula konverentsil Äriplaan 2009, mis toimub 24.-25. septembril Vene Teatris, Tallinnas.

Täpsem info ettekannete ja esinejate kohta.

Registreerumine konverentsile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785