2. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Tallinna turul jätkub langus

Tallinna kinnisvaraturg oli suvel vaikne, tehinguaktiivsus võrreldes eelmise aastaga langenud 35%, tehinguhinnad 15- 20% madalamad, eramute puhul täheldatakse isegi kuni 40% hinnalangust, kirjutas Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Annika Jakobson Äripäeva lisas Kinnisvara.

2007. aasta kevadel, mil korterite hinnad olid tipus maksis 2toaline väga heas seisukorras korter Mustamäel asuvas paneelmajas 1,1- 1,5 miljonit krooni, praegu võib samaväärseid kortereid soetada hinnaga 0,95- 1,0 miljonit krooni.

Peamisteks tõketeks uue kodu soetamise juures on olemasoleva müümine soovitud hinnaga ning laenu saamine pankadest. Tallinnas ja Harjumaal tõotab ka järgmine kvartal tulla sama vaikne.

Tallinna korteriturule iseloomulik tehingute hulk on viimastel kuudel jätkuvalt 500- 700 tehingu piires, selgus täna avaldatudBPE Kinnisvaraeksperdi turuülevaatest.

Uusi suuri arendusi kergekäeliselt ette ei võeta ning üritatakse realiseerida olemasolevaid. Kindlasti näeb ka edaspidi pakkumishindade langemisi, kuna korterid ja eramud on ostjate jaoks endiselt liiga kõrgete hindadega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785