1. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna vanalinnas jääb äritegevust vähemaks

Tallinna vanalinna uus arengukava piirab senisest rohkem piirkonnas toimuvat äritegevust.

Vanalinna ekspert Tiina Mägi leiab, et senini on südalinna haldamine olnud täiesti vale ning uue arengukava peaülesanne peaks olema kõige seal olemasoleva muutmine mitte kommertslikuks, nagu see praegu on, vaid põnevamaks ja kvaliteetsemaks, kirjutas Kalev.ee.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen sõnul on nemadki huvitatud, et linna südant ei kasutataks ainult ärieesmärkidel, vaid arvestataks ka tavainimesega.

„Paljud maatükid on eravalduses, kuid uue strateegia abil saame silma peal hoida näiteks vanalinna kauplustes müüdaval kaubal ja ajaviiteasutustel,“ räägib Jäppinen.

Vanalinna uue arengukava kohaselt jagatakse Tallinna südalinn viieks vööndiks, mis hakkavad toimima üksteisest väga erinevalt, plaani kohaselt kuuluvad esimesse tsooni bastionid, Šnelli tiik ja kogu linnamüüri ja Laia tänava vaheline ala, teine vöönd asub Laia ja Viru tänava vahel, kolmas ulatub Viru tänavast Vabaduse väljakuni, neljandasse kuulub Toompea ja selle ümbrus ning viiendasse raekoja plats ja seda ümbritsev ala.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785