28. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinas avati maailma kõrguselt kolmas hoone

Maailma suuruselt kolmas pilvelõhkuja avati täna Hiina majanduspealinnas Šanghais.

Pilvelõhkuja, mille nimeks sai Shanghai World Financial Center, on 492 meetri kõrgune. Maailma kõrguselt kolmas ehitis jääb all Saudi Araabia tornist Burj Dubai ja Taivanis asuvast Taipei 101 hoonest, vahendas Newsru.

Hoonel on 104 korrust ning asub ta asub 381 600 ruutmeetrisel maa-alal. Esimesel 77 korrusel paiknevad kontoriruumid. 79 kuni 93 korruseni võtavad enda alla luksusliku hotelli Park Hyatt Shanghai ruumid. Viimasel korrusel asuvale platvormile, kust saab nautida kilomeetritesse ulatuvat vaadet, avatakse soovijatele tuleval laupäeval. Pilet sinna maksab aga 16 dollarit ehk 170 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785