Hiinas avati maailma kõrguselt kolmas hoone

Maailma suuruselt kolmas pilvelõhkuja avati
täna Hiina majanduspealinnas Šanghais.

Pilvelõhkuja, mille nimeks sai Shanghai World Financial Center, on 492 meetri kõrgune. Maailma kõrguselt kolmas ehitis jääb all Saudi Araabia tornist Burj Dubai ja Taivanis asuvast Taipei 101 hoonest, vahendas Newsru.

Hoonel on 104 korrust ning asub ta asub 381 600 ruutmeetrisel maa-alal. Esimesel 77 korrusel paiknevad kontoriruumid. 79 kuni 93 korruseni võtavad enda alla luksusliku hotelli Park Hyatt Shanghai ruumid. Viimasel korrusel asuvale platvormile, kust saab nautida kilomeetritesse ulatuvat vaadet, avatakse soovijatele tuleval laupäeval. Pilet sinna maksab aga 16 dollarit ehk 170 krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed