27. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusepp: Tasku alustab raskel ajal

Tallinna Kaubamaja juht ja Tartu Kaubamaja juhatuse liige Raul Puusepp leiab, et praegu pole just kõige paremad ajad Tasku ärikeskusel tegevuse alustamiseks.

Puusepp märkis, et Tasku ei alusta just kõige paremal ajal. „Pikas perspektiivis pole väga tähtsust, kas praegu halvem või parem aeg. Aga kahtlemata on praegu raskem. 2007. aasta teisest poolest on jaekaubanduse kasv pidurdunud. 2008. aasta esimese poolaasta kasv on jooksevhindades olnud 8% ja suur osa sellest kasvust on tulnud toidukaubasektori arvelt. Sellisel kaubandusel nagu Taskus pole praegu kõige paremad ajad,” rääkis ta aripaev.ee-le.

Kaubamaja juhi sõnul praegu nõudlust kauplemispindade järele Tartus on, Kaubamaja keskusel on näiteks rendiootejärjekorrad.

Puusepp leiab, et uuele täismõõdus kaubamajale Eestis ruumi ei ole, samas ärikeskusi nagu Tasku tuleb tema sõnul kindlasti veel juurde.

„Tervitan Tasku tekkimist Tartu kesklinna, see on igati positiivne samm, mis toob ilu ja kaubanduse tagasi linnasüdamesse. Meie vaatevinklist igati positiivne samm ka Kaubamajale,” ütles Puusepp, lisades, et osades segmentides on nad ka konkurendid.

Ka Kaubamaja kontserni kuuluv ABC King võtab koha sisse Tasku ärikeskuses ühe kaupluse näol.

Homme avab Neinar Seli Tartus miljard krooni maksva Tasku keskuse. Tasku on ca 42 000 m2 üldpinnaga kaasaegne ärikeskus, mis Dorpat Hotelli, Emajõe Ärikeskuse ja bussijaamaga moodustab ca 60 000 m2 üldpinnaga hoonetekompleksi. Uue Emajõe Ärikeskuse on projekteerinud Kalle Rõõmuse Arhitektuuribüroo.

Turu tn ääres paikneb 5-korruseline ärihoone, mille keldrikorrusel on parkla. Kahel esimesel korrusel asuvad kaubandus-ja toitlustuspinnad, III korrusel 5 kinosaaliga kinokeskus ning Lõuna-Eesti suurim konverentsikeskus ja kõrgematel korrustel bürood. II korrus on ühendatud bussijaamaga. Kõiki korruseid läbib I korruselt algav aatrium, andes hoonele nii avarust kui valgust. Ärihoone taha jääb tinglikult teine osa hoonest, kus I korrusel on kaubanduspindade koridor, mille peal asuvad II, III ja IV korruse parkla. III korruse parkla katusel paikneb lisabüroode kompleks. Soola tn 8 krundil paikneb aga Tartu suurim 410-kohaline hotell Dorpat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785