27. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler: Tartus ettevõtted ei eputa

Arco Vara Kinnisvarabüroo Tartu esinduse äripindade maakleri Margo Uuseni sõnul pole eksklusiivsete büroopindade vastu Tartus kunagi väga suurt nõudlust olnud.

„Eksklusiivsete büroopindade vastu pole Tartus kunagi väga suurt nõudlust olnud, pigem ületab pakkumine nõudlust. Põhjuseid on siin erinevaid. Tartu pole reeglina ettevõtete regionaalkeskusteks, kohalikud suuremad ettevõtted omavad juba isiklikku pinda ning ettevõtted Tartus eriti ei nö. "eputa", sest see ei pruugi meeldida kohalikule elanikule või meediale ning tuua negatiivset suhtumist,” rääkis Uusen aripaev.ee-le.

Uuseni sõnul on Tasku Ärikeskuse üürihind Tartu kesklinna kohta suhteliselt kallis, kuid keskuse asukoht ja eksklusiivsus samas väga head ning uus ja eksklusiivne ongi tavapärasest kallim.

„Koheselt hoone valmimisel Tartu tingimustes selliseid ruume täis ei saa, see võtab natuke aega. Arvatavalt leitakse üürnikud ca aastaga,” kommenteeris maakler uue Neinar Seli ärikeskuse Tasku büroopindade hindu.

Tasku rendihinnad on A-klassi büroopindadele vastavad, alates 200 krooni ruutmeetri kohta. Kallimate pindade hinnad jäävad vahemikku 230-240 krooni ruutmeetri kohta.

Homme avab Neinar Seli miljard krooni maksva Tasku keskuse. Tasku on ca 42 000 m2 üldpinnaga kaasaegne ärikeskus, mis Dorpat Hotelli, Emajõe Ärikeskuse ja bussijaamaga moodustab ca 60 000 m2 üldpinnaga hoonetekompleksi. Uue Emajõe Ärikeskuse on projekteerinud Kalle Rõõmuse Arhitektuuribüroo.

Turu tn ääres paikneb 5-korruseline ärihoone, mille keldrikorrusel on parkla. Kahel esimesel korrusel asuvad kaubandus-ja toitlustuspinnad, III korrusel 5 kinosaaliga kinokeskus ning Lõuna-Eesti suurim konverentsikeskus ja kõrgematel korrustel bürood. II korrus on ühendatud bussijaamaga. Kõiki korruseid läbib I korruselt algav aatrium, andes hoonele nii avarust kui valgust. Ärihoone taha jääb tinglikult teine osa hoonest, kus I korrusel on kaubanduspindade koridor, mille peal asuvad II, III ja IV korruse parkla. III korruse parkla katusel paikneb lisabüroode kompleks. Soola tn 8 krundil paikneb aga Tartu suurim 410-kohaline hotell Dorpat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785