26. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jääaeg kinnisvaraturul ähvardab Võru eelarvet puudujäägiga

Kinnisvara müügist tänavu 15 miljonit krooni teenida lootnud Võru linnavalitsus on kolme kesklinna maja erastamisega hätta jäänud, sest ka teisele avalikule oksjonile ei laekunud mitte ühtegi pakkumist. Nüüd proovitakse müüki kinniste uste taga läbirääkimiste teel.

„Asi pole hinnas. Praegu pakkumisi pole laekunud, sest kinnisvaraturu seis on, nagu ta on,” ütles abilinnapea Jüri Johanson. Tema sõnul oleks vale järeldada, et mais esmakordselt müüki pandud Lembitu 2, Tartu 23 (endine teenindusmaja) ja Jüri 26/26a (Võru täiskasvanute gümnaasium) majad pole ostmist väärt. Kuigi ühtegi pakkumist oksjonile ei tehtud, tunti majade vastu huvi, kirjutas Võrumaa teataja.

Johansoni kinnitusel ei kuulutata pärast teist nurjunud konkurssi enam välja uut erastamisvooru, vaid majadest püütakse vabaneda läbirääkimiste teel konkreetsete pakkujatega. Johansoni andmeil ei kurtnud ostuhuvilised hinna kõrguse üle, pigem on probleemiks suutmatus saada ostuks vajalikku laenu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785