25. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallavanem: Rae vallavõim pole rünnanud ühtegi ettevõtjat

Rae vallavanem Raivo Uukkivi kinnitab, et Rae vallavõim pole rünnanud ühtegi ettevõtjat, veel vähem süstemaatiliselt.

Kinnisvaraarendaja Ülar Teppo leiab arvamusartiklis, et Rae vald on üha süstemaatilisemalt ja agressiivsemalt alanud rünnakut oma vallas tegutsevate ettevõtjate vastu, kasutades järjest alatumaid võtteid ning püüdes luua avalikkuse ees vildakat pilti.

Uukkivi rõhutas, et arendaja pole heategija vallale, sest iga arendus toob aastateks vallale suured koormused eelarvesse. „Tegelikult on ammu tõestatud, et iga arendus toob aastateks vallale suured koormused eelarvesse, läbi erinevate kohustuste, mis arendustega otseselt - teed, tänavad, valgustus, sadevee lahendused - või kaudselt - nt lasteaiakohtade rajamise kohustus - seotud ja mida ei saa rahastada lootuses, et kunagi tuleb maksumaksja, kes seda hakkab korvama.

Kohaliku omavalitsuse kohustus on tagada oma kodanike heaolu ja mitte toita arendajaid peost, et suurendada nende kasumeid kohaliku kogukonna arvelt,” ütles ta.

„Rae vallavõim pole rünnanud ühtegi ettevõtjat, veel vähem süstemaatiliselt. Rae vallavõim on demonstreerinud praktiliste näidete varal, et mõned arendajad kui vampiirid püüavad imeda kohaliku kogukonna verd. Teppo ja Co pöördusid ja pöörduvad tänini igal tasemel institutsioonide poole ja püüavad näidata tegevusi nii nagu nemad oleksid kunagi teinud, kui oleks lastud. Nad pole siiani aru saanud, et need asjad on kõik ka lõpuni juureldud ja lõpetatud kui alusetud.

Ilmselt on siin näha inimese pime viha, mis on teda teinud nii pimedaks, et ta on unustanud, et valda juhib siiski volikogu ja juhtimise suunad tulevad sealt. Ka planeerimistegevuses. Peab ütlema, et planeering vallas on päris hea ja sedagi ilmselt paljuski tänu sellele, et oleme saanud käe ette mitmetele rumalustele. Aga eks ilu on ikka vaataja silmades ja seega pole kunagi kõik kõigega nõus.

Rae valda on kontrollinud sellel ajal nii riigihangete amet, riigikontroll, kui ka erinevad muud institutsioonid. Loomulikult on olnud märkusi, kuid lõppkokkuvõttes on siiski asjaga rahule jäädud,” kommenteeris Uukkivi.

Uukkivi sõnul kinnisvaraarendaja Ülar Teppo on esimesi arendajaid, kes püüdis valda ja oma klienti petta. „Julgen väita, et Teppo valetab näiteks postskriptumis, kus ta väidab, et tema ettevõte Agenor pole midagi rikkunud. On küll ja seda saan tõestada tema ettevõtte Agenoriga kunagi sõlmitud lepinguga, kus on selgelt kirjas, mida arendaja kohustub tegema. Kohustused oli plaanitud teha valla arvelt,” ütles Uukkivi. „Kuna me ei ole sellise lahendusega nõus olnud, siis tuli arendajal ikkagi ise need väljaminekud teha ja see kasumi vähenemine talle ei meeldinud. Ka nüüd on tal üks arendus, mida soovis alustada, kuid ei kirjutanud alla notariaalsele leppele ja seepärast tegi volikogu detailplaneeringu mittekehtestamise otsuse. Asi on momendil kohtus. Seega on küllaga põhjust, miks kodanik Teppo tänast koalitsiooni vihkab.”

"Raivo Uukkivi väide Agenor OÜ mingitest tegematajätmistest oma rajoonis on lihtsalt lausvale. Teiseks, kõiki arendajaid kaitsta on muidugi tänamatu töö ja eks ole osadel ka möödalaskmisi, mida tuleks siis ka tunnistada. Ent täna on põhiprobleemiks vallajuhtide poolt õhutatud vaen mõnede ettevõtjate ja elanike vahel. Olen võimeline faktidega kinnitama kõike eeltoodut," on Teppo kinnitanud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785