18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaal sai prügimäest golfiväljak

Raske uskuda, et reedel ametlikult avatud Saare golfiväljaku kohal laius veel mõned aastad tagasi prügimägi, kuid nüüdsest on Saaremaal olemas 18 rajaga golfikeskus, mida asjatundjad loevad üheks Eesti parimaks.

"See, mida ma siin näen, üllatab mind tõeliselt,” kinnitas Oma Saarele Saare golfiväljaku projekti autor, Soome golfiarhitekt Lassi Pekka Tilander. Ta viibis viimati Kuressaares kolm aastat tagasi, mil gol-fiväljaku ehitustööd polnud veel alanud.

Asjatundjate hinnanguga, et Kuressaares on üks Eesti paremaid golfiväljakuid, Tilander nõustub. Tema arvates muudab siin golfimängimise huvitavaks pidevalt puhuv tuul. “Raskusastmelt võib siinseid radasid pidada keskmiseks,” märkis arhitekt.

Golfikeskuse idee tekke ajal Kuressaare linnapea olnud praegune keskkonnaminister Jaanus Tamkivi tunnistas, et otsus Kuressaarde golfikeskus rajada paistab tagantjärele vägagi õige, kuigi aastal 2000 tundus see nii mõnelegi üsna utoopilise plaanina. Vastavatud keskuse üks osanikest on ka Kuressaare linn.

Keskuse avamisel tervitussõnad lausunud praeguse Kuressaare linnapea Urve Tiiduse sõnul on tal hea meel, et pea viis aastat kestnud projekteerimis- ja ehitustegevus lõpuks resultaadini jõudis. “Tähtis on see, et üks päris mitu aastat kestnud projekt on jõudnud lõpule. See ei olnud tavaline majaehitamine, et aasta alguses alustame ja aasta lõpus lõpetame.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785