5. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootslaste laenutempo kogub endiselt hoogu

Kuigi intressimäärad kasvavad ja majanduskeskkond on jahtunud, võtavad rootslased endisest veelgi jõudsamalt laenu.

Finantsinspektsiooni avaldatud andmete kohaselt andsid neli Rootsi suurpanka – Swedbank, Handelsbanken, Nordea ja SEB – juunis laenudena välja 6,245 miljardit Rootsi krooni ehk 10,3 miljardit Eesti krooni, kirjutas Dagens Nyheter.

See on 16% enam kui mullu samal ajal ja 66% enam kui neli aastat tagasi.

„Jälgime toimunut suurema huviga kui varem, kuna praegu on arengus toimunud teatud nihe,“ ütles inspektsiooni vanemanalüütik Staffan Boström.

Tema hinnangul on laenumahtude jätkuva kasvu põhjus eluasemete hindades, mis on laias laastus püsinud muutumatuna.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785