4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas tõsta kinnisvara väärtust?

Korterit või maja müüma asudes tuleks tähelepanu pöörata selle sisustusele, et vara väärtust võimalikult palju tõsta.

Spetsialistid, kes tegelevad eluasemete müügivalmiks seadmisega, väidavad, et vara väärtust tõstab ka näiteks see, kui müüdavas majas või korteris ei ole näha perepilte, kirjutas kauppalehti.fi.

„Ei nähtavatele perepiltidele. Need tungivad potentsiaalse ostja isiklikku ruumi,“ selgitas CNNile perepiltide reeglit USA stilist Debra Gould.

Stilistid kasutavad oma töös erilisi nippe. Nii lisatakse müüdava korteri või maja riiulitesse rohkem raamatuid või siis kohendatakse väljanägemist spetsiaalselt renditud mööbliga.

Gould tõi välja kümme saladust, kuidas vara väärtust tõsta.

1. Vana, kulunud uks vähendab ostja silmis vara väärtust. Värvi uks üle ja korja sellelt ära igasugused kaunistused, mis vastava aastaajaga ei sobi.2. Laona kasutatavad nurgad ei ole ahvatlevad. Tee sellest lugemisnurk.3. Liiga palju asju elutoas. Vii ebavajalikud asjad ära, näiteks pane mujale mänguasjad. Nii tundub ruumi rohkem.4. Liiga tühi tuba ei ahvatle. Pane tuppa mõni mööbliese.5. Liiga palju pudi-padi ja pilte riiulitel. Sel ruumil ei ole selget mõtet. Vii ebavajalikud asjad toast ära ja loo sinna näiteks sööginurk.6. Liiga palju asja köögipindadel, mõttetuid magneteid külmkapil. Võta tarbetud asjad esitluse ajaks ära. Nii muutub köök avaraks.7. Isiklikud asjad vannitoas ja tualettruumis häirivad. Võta tarbetud asjad ära ja lase WC-poti kaas alla.8. Korda tegemata külalistetuba ei ole ahvatlev. Pane voodile kasvõi armas kaisukaru.9. Segamini magamistuba. Kui võimalik, tuleks voodi välja vahetada või öölambid lisada. On hea teada, et tuba on mõeldud kahe inimese eluruumiks, mitte laoks.10. Puupüsti täis kelder kohutab ostjat. Tee keldrist väike jõusaal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785