31. juuli 2008

Kinnisvaraturg kukub veel 30%

Dv.ee kirjutab, et spetsialistide hinnangul kukub kinnisvaraturg veel 20-30% ja kõige valusama löögi saavadsellest SEB Pank ning Swedbank.

Läti ja Eesti kinnisvarasektori kriis avaldab kõige sügavamat mõju Rootsi pankadele SEB ja Swedbank, ütlesid Norra investeerimispanga ABG Sundal Collier analüütikud ja soovitasid osta DNB Nordi jaDanske Banki aktsiaid, vahendas portaal biznews.lv.

ABG Sundal Collieri uusim väljaanne näitas, et Eesti ja Läti kinnisvaraturg võib veel 20-30% võrra kukkuda, lisas Nams24.lv viitega Rootsi majandusportaalile Direct. Väljaande hinnangul on kiire langus möödapääsmatu. Enim tuleb Balti riikides kahjumeid kanda SEB-l ja Hansapanga omanikul Swedbankil.

Analüütikud märkisid, et nii Eesti kui ka Läti poliitikud püüavad riigieelarvet tasakaalustada ja seetõttu jääbmõlema riigi majanduskasv kuskile nulli kanti.

Aruandes räägitakse ka sellest, et ABG Sundal Collier alandab SEB-le antud soovitust "hoia" soovituselt "müü" peale, näidates, et majanduse jätkuval halvenemisel panga laenukahjumid suurenevad. Vähendati ka SEB ja Swedbanki kasumiprognoosi, uueks prognoosiks on 13-15% aktsia kohta.

Need investorid, kes usuvad majandusseisu paranemisse, võiksid osta DNB Nord ja Danske Banki aktsiaid, lisasABG Sundal Collier.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688