23. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minu Vara: hinnatõusu taga on elu kallinemine

Haldusteenuseid pakkuva ettevõtte Minu Vara juhi Jüri Kubini sõnul on ettevõte tõstnud teenuste hindu 10-30%. Hinnatõusu peamisteks põhjusteks on kallinenud kütus, palgatõus ning sisseostetavate teenuste ja toodete kallinemine.

„Ka Minu Vara on sunnitud olnud hindu tõstma. Põhjused on lihtsad -kütuse hinnatõusud, palgatõusud, sisseostetavate teenuste ja toodete hinnatõusud. Hinnatõusude juures oleme lähtunud igast kliendist eraldi, aga üldjuhul jääb see vahemikku 10-30%, sõltuvalt iga objekti otseste kulude muutumistest,“ rääkis Minu Vara juht Jüri Kulbin aripaev.ee’le.

Kulbini sõnul on kõige rohkem muutunud heakorrateenuse hinnad, mis koosnevad sise- ja välikoristusest ning sisseostetavate teenuste hinnad.

„Portfellis on maju palju ning ühisuste ja ühistute hinnatõusud ei toimu lihtsalt kirjaliku teatamise teel vaid tuleb iga majaga teha üldkoosolek, kus korterielanikud võtavad otsuseid vastu hääletamise teel. Selle tõttu võtavad hinnamuudatused üsna pikalt aega ning hetkel on see meil alles protsessis,“ seletas Kulbin.

Kulbin prognoosis, et ka veel tulevikus hinnad kindlasti tõusevad. Seda tänu elu kallinemisele ning sinna pole midagi parata. „Kütuse hinnad tõusevad tõenäoliselt edasi, palgad kasvavad, sisseostetavate teenuste hinnad tõusevad jne. Samas aga selleks, et konkurentsis püsida ei saa vaid kulude kasvu tõttu hindasid tõsta üks ühele vaid tuleb ka ettevõtte sisemist efektiivsust leida või seda tekitada efektiivse investeerimise teel,“ rääkis juht.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785