22. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: kinnisvaraarendus saab varsti taas hoo sisse

Ehkki kinnisvarahinnad on teinud läbi suure languse, usuvad spetsialistid, et juba poole aasta pärast võib kinnisvaraarendus uue hoo sisse saada.

Tallinnas läheb kuus müüki 100-150 uut korterit. Kõige kergem on praegu müüa Tallinnas kesklinna kortereid. Enim on langenud hinnad nendel korteritel, mis on odavalt ehitatud, millel on kehv asukoht või planeering. Aasta algusest on Tallinna kesklinna korterite ruutmeetri hinnad kukkunud keskmiselt 4000 krooni, vahendas ERR.

Kinnisvaraspetsialist Ain Kivisaar usub, et poole aasta pärast saab kinnisvaraarendus uue hoo sisse. "Kuna uusi projekte jätkuvalt ei alustata, siis jääb see valik järjest väiksemaks ja ma olen suhteliselt kindel, et lähema kuue kuu jooksul, selle aasta lõpus või järgmise alguses oleme vähemalt uute korterite turul jõudnud sellise tasakaalupunktini, kus arendajad leiavad, et on õige aeg taas hakata uusi projekte turule tooma ja ostjaid neile peaks jätkuma," arvas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785