18. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kundla: oleks teadnud, oleks nii teinud

Suurärimees Guido Kundla ütles aripaev.ee-le, et oleks ta teadnud avalikku tähelepanu vältivast kapitali vähendamise moodusest, oleks ta seda kindlasti ka kasutanud.

Kundla kinnisvaraarendusfirma Redmont Invest vähendab aktsiakapitali tavapärasel moel, kuulutades sellest Ametlikes Teadaannetes. Äriregistrile esitatud 2007. aasta majandusaruandes on kirjas, et aktsiakapitali vähendatakse kahjumi katmiseks.

"Oleks teadnud sellisest võimalusest, oleks seda kindlasti kasutanud," ütles Kundla. "Tegime aga, nagu meie raamatupidaja soovitas."

Kundla sõnul ei oska ta öelda, kui paljud kinnisvarafirmad halvenenud majandusolude tõttu aktsiakapitali vähendamist vajaksid. "Ei tea teiste seisust ega oska seetõttu midagi ka öelda," märkis ta.

Ametlike Teadaannete kohaselt vähendab 2,6 miljoni krooni võrra oma aktsiakapitali ka kaubanduse ja kinnisvaraarendusega tegelev AS Knoke. Firmal ja tütarettevõtteil pole küll maksuvõlgu, kuid kinnisvaraturu jahtudes jäi pooleli mitmeid projekte. Knoke pole 2007. a majandusaruannet äriregistrile veel esitanud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785